Mašinos

Citroen DS, 1971 m.

Citroen

Didelės nuotraukos

Kai 1955 metais Paryžiaus Automobilių parodoje Citroen pristatė revoliucinį DS modelį, per vieną dieną visi pasaulio automobiliai beviltiškai paseno. Per pirmąją dieną buvo parduota daugiau nei 12 tūkst. naujo automobilio su vairo stiprintuvu ir pusiau automatine greičių dėže modelių. Istorija byloja, kad DS išgelbėjo gyvybę generolui de Gaulle pasikėsinimo metu - net ir su peršauta padanga automobilis važiavo toliau, kol vairuotojas išgabeno savo vadą į saugią vietą.

Citroen DS vienas iš automobilių, visiems laikams įrašytų į automobilizmo istoriją, greta su Ford T, VW Kaefer, Austin Mini. Ne veltui savo laiku tai buvo Prancūzijos prezidentų pasirinkimas. O kur dar filmai apie "Fantomasą"?.

Šiam modeliui tuo metu niekas negalėjo prilygti nei techninių naujovių gausa, nei aukštu komforto lygiu. Jame pirmą kartą pasaulyje masiniame modelyje panaudota hidraulinė pakaba, priekiniai diskiniai stabdžiai, kartu su ratais pasisukantys priekiniai žibintai ir daug kitų, tiems laikams revoliucinių sprendimų.

Tai turbūt vienintelis serijinis automobilis, galintis važiuoti ant trijų ratų. Netikite? Pažiūrėkite patys www.youtube.com.

RetroRent Facebook'e Daugiau šių mašinų nuotraukų rasite mūsų Facebook puslapyje www.facebook.com/retrorent.lt
Citroen Citroen